У Єланецькій громаді поліцейські продовжують проводити інформаційну кампанію щодо протидії шахрайствам

26 Січня 2024, 19:10
Застереження щодо шахрайства у Єланецькій громаді 183
Застереження щодо шахрайства у Єланецькій громаді

Правоохоронці сектору поліцейської діяльності № 1 Вознесенського райуправління поліції під час профілактичних заходів застерігали мешканців Єланця не піддаватись на шахрайські пропозиції, і розповідали як вберегтись від них.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Миколаївській області.

Спілкуючись із громадянами, поліцейські роздавали інформаційні листівки, щоб мешканці району ознайомилась із алгоритмом протидії злочинам, до яких вдаються онлайн-аферисти.

Поліцейські застерігають:

  • за жодних обставин не повідомляйте нікому дані банківської карти, особливо СVV-код, термін дії карти, одноразові паролі з SMS;
  • виявили втручання незнайомців у ваші банківські рахунки чи зняття грошей з карток, випадково повідомили шахраю реквізити картки та паролі – негайно заблокуйте картку, рахунок та доступ до інтернет-банкінгу (одразу телефонуйте на “гарячу лінію” банку, зазначену на звороті картки або через інтернет-банкінг);
  • не надсилайте передоплату під час купівлі товарів, користуйтесь послугою післяплати;
  • ігноруйте всі посилання від невідомих користувачів, а всі підозрілі – спочатку перевіряйте, перш ніж відкрити. Додатково можна встановити антивірусні програми, які допомагатимуть виявляти й блокувати фішингові сайти.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024